dissabte, 7 de març del 2015

Rolls de canyella - la meva perdició!

Hola!

Us deixo la recepta dels rolls de canyella, una de les meves perdicions... Els he preparat avui per les portes obertes de la nostra escola. 

Els he fet amb els meus fills i hem tingut uns quants accidents en la seva elaboració; inclús els he hagut de repetir corrents i és una recepta que necessita el seu temps de dedicació. No han quedat del tot perfectes però, tot i que estaven una mica secs, tenien un sabor genial! Prometo repetir jijiji

Aquí teniu els ingredients:

Per fer la massa
  • 650 gr de farina
  • 7 gr de llevat sec o 21 gr de llevat premsat (sempre de fer pa)
  • 250 ml de llet
  • 75 gr de mantega
  • 75 gr de sucre 
  • ½ cullerada de sal
  • 4 ous M

Primer de tot escalfeu la llet amb el sucre, la mantega i la sal, a poc a poc, fins que la mantega es desfaci però sense que bulli. Hi barregem el llevat i que es dissolgui bé.

Tamisem la meitat de la farina i mica a mica hi anem barrejant la llet, i després els ous, d'un en un, fins que sigui una mescla ben homogènia. Anirem afegint la resta de la farina i hauria de quedar una masa gens enganxosa.

Si teniu amassadora genial i sinó amb les mans anirem amassant fins que veiem que queda ben mesclada. La posarem en un bol amb una mica d'oli i la taparem amb paper film entre una hora i mitja i dues hores en un lloc on no hi faci fred.

Per fer el farcit:
  • 150 gr de sucre morè
  • 40 gr de farina
  • 120 gr de mantega freda tallada a trossets
  • 5-6 cullerades de canyella

Això és lo més fàcil. Només s'ha de mesclar tot amb un parell de ganivets fins que quedi com una sorra.

Tornem a la massa que hauria d'haver doblat la mida. La traiem del bol i li donem una parell de cops perquè perdi l'aire. Estirem la massa amb el rodet fins que quedi un rectangle d'un cm de gruix més o menys. Hi posem el farcit per tota la superfície i ho enrotllem com un braç de gitano. El final es pot enganxar amb una mica de nata.

Ho tallem en trossos d'un parell o tres de dits d'amplada i els posem en una safata de forn engrassada una mica separats. Els tornem a tapar amb paper film i esperem una horeta més fins que tornin a doblar el volum. La veritat és que val la pena l'esforç.

Escalfem el forn a 190C.

Pinteu els rolls amb nata líquida i al forn una 25 o 30 minuts, fins que es vegin daurats i al punxar-los el ganivet surti net.

Per decorar teniu dos opcions:

-Preparar un glacejat amb 100gr de sucre llustre, 4 cullerades de nata liquida i aigua. Es mescla el sucre amb la nata i s'hi tira una mica d'aigua fins que quedi com un sucre líquid, d'aquests del flam. Això es posa per sobre dels rolls i queden de vici!

-O, simplement, els empolsinem de sucre llustre i ja està jejejej


Els d'avui han quedat així






Bueno gent, que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada