dissabte, 7 de març del 2015

Pastis de pastanaga - apte per diabètics

Ei! 
Que us sembla si comencem també a pensar i ensenyar receptes per gent amb problemes de diabetis?

Jo he descobert un món nou, per sort o per desgràcia, per fer content al meu sogre que pateix aquesta malaltia. Vaig començar a cuinar i el pobre ho volia provar tot i sempre no podia ser; així que vaig començar a investigar per internet i hi ha un munt d'idees i receptes de tot tipus. I també de repostería! No us imagineu que content es va posar.

Aquest pastís també l'he fet per les portes obertes de l'escola i ha estat tot un èxit. Us animo a provar-lo perquè a mi em va sorprendre moltíssim la primera vegada que el vaig fer. Allà va doncs...


Ingredients:

  • 250ml d'oli de girasol
  • 40gr d'edulcorant apte per reposteria (sobretot, ho ha d'indicar a l'envàs)
  • 3 ous 
  • 3 tasses de pastanaga ratllada
  • 120gr de nous (és opcional)
  • 375gr de farina amb llevat
  • 2 cullerades de mescla de gingebre, nou moscada i canyella

Pel glacejat:

  • 30gr de margarina vegetal
  • 180gr de crema de formatge light
  • 40gr d'edulcorant
  • Coco ratllat o ratlladura de llimona (el d'avui era amb coco)


Prescalfem el forn a 180ºC. I preparem el motlle amb una mica d'oli de girasol i farina perquè així no s'enganxi el pastís.

Mesclem l'oli, l'edulcorant i els ous fins que la mescla quedi cremosa. Hi afegim la pastanaga i les nous barrejant amb una cullera. I, per últim, la farina tamisada amb les espècies.

Al forn una horeta, depenent del motlle. Si veieu que es torra molt el podeu tapar però no del tot amb paper de forn. Abans de desemmotllar el deixarem reposar 5 minuts i el traurem deixant-lo del revés.

Per fer el glacejat anirem treballant els ingredients fins que quedi una mescla homogènia. Recordeu d'esperar que estigui ben fred el pastís abans de cobrir-lo.

Espero que us animeu a provar aquesta recepta també. 



La foto no ha quedat gaire maca però amb una mica d'imaginació.... jijijii

5 comentaris: