Bones!
Feia dies que no em passava per aquí però he anat molt atabalada. I'm sorry... Intentarem anar agafant rutina una altre vegada.
Us passo aquest recepta de coca de fruites que, la veritat, és bastant lleugera. Jo en faig una versió una mica més light jijiji Així col·laborem una mica a la operació bikini ;p
Us passo els ingredients per fer aquesta coca
- 350ml de llet
- Una branca de canyella
- Pell de llimona i taronja
- 60gr de sucre (o la proporció de sacarina)
- 2 cullerades de Maizena
- Esencia de vainilla
Comencem doncs. Agafarem la safata de forn que volguem utilitzar i la pintarem amb oli de girasol. Agafem la pasta filo (cal dir que val més que la traieu de la nevera abans, sinó es trencarà). Agafem una làmina i la posem a sobre la safata, cobrint-la tota. Pintem amb oli i tapem amb una altre làmina. Tornem a pintar i una altre làmina. N'hi ha d'haver tres.
Engeguem el forn a 180ºC.
Ara ja ve l'idea de cadascú. Hem d'anar agafant làmines de filo d'una en una i les pintem amb l'oli i les dobleguem perquè quedin com unes tires. S'han d'anar posant a la safata dretes, com si anéssim fent compartiments o separacions. No sé si m'explico
Aqui us ensenyo dues maneres: rectangular o rodó
Un cop ho tingueu tot muntat ho poseu al forn uns 12 minuts. I, mentrestant, fem la crema pastissera (sense ou).
Separem una mica de llet. Posem a infusionar al foc la llet, amb el sucre, la canyella i les pells de llimona i fruita. Quan comenci a bullir ho treiem del foc i ho colem. Barregem la maizena amb la llet que hem separat i ho afegim a la llet calenta, juntament amb una mica d'esencia de vainilla. Ho tornem a posar al foc i anem remenant fins que quedi més espès.
Quan la pasta filo comenci a estar daurada hi tirem la crema i ho tornem a posar al forn uns 20 minuts més o fins que la crema quedi quallada. Traiem del forn i preparem la fruita.
Abans de posar-hi la fruita ha d'estar ben fred!!!!
Jo us ensenyo dues versions: amb maduixes i amb kiwi i maduixes. Les dues estan bonissimes! Talleu i decoreu amb la fruita com més us agradi i, per acabar, ho pinteu tot amb l'almibar. Aquest el farem amb 100ml d'aigua i una cullerada de mel que portarem al foc fins que agafi consistència.
Un cop acabada la coca la posarem a la nevera i A DISFRUTAR-LA!
Ja em direu si us agrada...
Que aprofiti!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada